Smaka på Ryd - Matmarknad och öppet hus på Storgatan 12 i Ryd

2023-08-07 08:06:16

Tingsrydsbostäder och föreningen Rydkampen med flera bjuder in till boendeträff och internationell matmarknad vid Storgatan 12 i Ryd lördagen den 26 augusti klockan 11.00 – 14.00.

Det blir tipspromenad, provsmakning på mat, fiskdamm för barnen, musik, utställning av EPA-bilar/A-traktorer samt grillat och information. Alla är varmt välkomna!

Är du hyresgäst hos oss i Ryd? Vi vill gärna ha din hjälp. Vill du vara med och laga mat eller baka från just ditt hemland? Kanske har du en favoriträtt som du vill att besökarna på marknaden ska få smaka? Vad är typisk mat från ditt hemland? Det kan vara soppa, sallad, gryta, bröd, kakor eller…

Tingsrydsbostäder ger dig ett presentkort/värdecheck på 200 kr att handla för på ICA i Ryd som tack för hjälpen att du lagar mat och tar med. Maten ska räcka att smaka lite för minst 10 - 15 personer. Kanske kan två familjer hjälpas åt? Du får presentkort/värdecheck när du kommer med maten till marknaden den 26 augusti. Vi hoppas på spännande rätter!

För att vi på Tingsrydsbostäder ska veta att du kommer att laga mat till denna marknad behöver du kontakta oss senast den 10 augusti. Du kan ringa 0477-44202 eller maila till oss på tingsrydsbostader@tingsryd.se  Meddela vad du heter, din adress och vad du planerar att laga för mat.

Föreningen Rydkampen och Tingsrydsbostäder hoppas att många kommer till marknaden. Alla är välkomna - både våra hyresgäster, övriga invånare från Ryd och ni från andra orter. Nu håller vi tummarna för vackert väder den 26 augusti.

Med vänliga hälsningar

Victoria Magnesson, VD Tingsrydsbostäder.